Hai på Nattklubb!! WTF??!! 😡

Så mye som jeg elsker, så mye som jeg savner å reise, som snuppen min og jeg alltid har gjort, til nye steder for å oppleve, lære av, bli inspirert, kjenne på følelsen av å leve, og ganske enkelt kose oss på nye steder, ridende på kamel i Sahara eller bade med delfiner og piggrokker i Det Karibiske hav, så har vi en forkjærlighet for Alanya i Tyrkia og har vært der så mange ganger at vi ikke har noe tall lengre.

Så popper denne artikkelen opp, om en hai som befinner seg i akvariet ved inngangen til en av Alanyas mest kjente nattklubber, og som har blitt symbolet for stedet. Jeg ble ganske forferdet, for etter alle våre turer til Alanya så er det første gang jeg hører om dette. Har aldri vært på den nattklubben, og ingen har noengang nevnt denne berømte haien til hverken snuppen min eller meg.

PETA Tyskland, som er den største dyrerettighetsorganisasjonen der har bedt om at denne haien som holdes i akvariumet på nattklubben i Alanya skal løslates. De begrunner dette kravet med at haien blir utsatt for høy musikk, blinkende lys og støy fra gjester som har det gøy med dunk i akvariets glass på haiens livskvalitets bekostning.

Dr. Tanya Breining som er marinbiolog og ekspertkonsulent for fisk og marine dyr i PETA Germany Association har offentlig uttalt at «Haien utsettes for utrolig stress på grunn av den omvendte dag-natt-rytmen, kunstige lys, rastløsheten til festgjestene, høy musikk og bassvibrasjoner. Vi håper at de ansvarlige vil sette en stopper for denne torturen som dyret har blitt utsatt for, og redde haien fra det lille bassenget, der det ikke en gang er noen plante eller stein».

Jeg blir helt forferdet. I Alanya har vi selv sett at behandling av dyr har gjennomgående blitt bedre med årene. Vi har mange venner som har hunder, og disse blir behandlet godt. Flere tyrkiske venner vi kjenner har faktisk mops, og det er utrolig artig å følge videoen av disse som blir nesten daglig lagt ut på «Historie» på Facebook. Kamelridning og behandlingen av kameler der er blitt tatt tak i og det er blitt forbud mot kamel- og hestedrosjer. Det er blitt laget katteparker og «stasjoner» hvor katter blir matet og ivaretatt.

En venn av meg som driver restaurant i Oba er en av de som kjører rundt som frivillig 1-2 dager i uka og fyller opp utallige stasjoner med kattemat, sørger for at skadede katter (og hunder) blir reddet eller avlivet hvis de er påført store skader eller er farlig syke. Så at det ikke synker inn at et intelligent og følsomt dyr som en hai faktisk lider under sådanne situasjoner som å bli innestengt i et lite akvarie med bare vann og intet annet, i larmende støy og epilepsifrembringende lys, det skuffer meg. Sjokkerer ikke, men skuffer.

Oppfordrer herved alle som leser som er eller skal til Alanya i Tyrkia om å besøke stedet, ikke betale for entre eller handle noe der. Men dra dit og gi beskjed om at dere kommer tilbake når haien er satt fri. Altså, jeg oppfordrer til boikott! Det kommer jeg til å gjøre, hvis den haien er der neste gang jeg er der.

Håper disse folka hører på PETA, for dette blir bare for dumt, dyremishandling rett og slett!

Kilde: YeniaAlanya

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#yeniaalanaya #alanya #tyrkia #hai #nattklubb #dyremishandling #peta #bunnytrash

6 kommentarer

Siste innlegg