Folks liv og helse blir mer ødelagt av regjeringen enn koronasmitte!

Jeg opplevde en noe dyster, litt fortvilende stemning i kroppen min i går etter at regjeringen la ut om de nye koronarestriksjonene fremover.

Jeg reagerer enda på at regjeringen fokuserer på destruktive tiltak for det sosiale, psykiske og mentale. Det at en hele tiden skal passe seg for å omgås venner, famile og nærkontakter.

Vi kan ikke invitere flere enn fem stykker inn i våre hjem til selskap og feiringer, bursdager, begravelser, bryllup, nyttårsfeiring og til jul. Men i det samme vi trenger å forlate leiligheten vår og reise til butikken for å gjøre matinnkjøp, dra til lege eller legevakt og det som er nødvendig, så må vi finne oss i å stå klemt inne i en buss med 71 andre fremmede mennesker.

Mennesker hvorav mange av dem gir faen i tiltak og restriksjoner, og gjør narr av de som faktisk prøver å overholde disse. Enda mer narr gjør de hvis de ser at noen viser frykt og reagerer på andres mangel på dugnadsinteresse. Dette ser jeg ofte allerede her jeg bor, kjent som Drammens mest innvandringsbefolkede bydel, Fjell. Jeg er veldig sikker på at det er ikke bare i denne befolkningsrike bydelen i landet vi sliter med dette problemet.

I sommer opplevde vi at bussavgangene gikk over til sommerruter, det vil si at de halverte avgangene. Da var ikke bussene bare smekk fulle, men flere ganger måtte folk stå med barnevogn og matvarer å vente på neste, og deretter neste, og neste buss. Oppå dette ble det buss for tog i over en måned fra Drammen. Situasjonen opplevde jeg som helt absurd surrealistisk.

Snuppen min som jobber på akuttmottaket på et Viken sykehus reagerte på at i de nye tiltakene så var det ikke lagt noe krav til munnbind på kjøpesentre, i kollektiv trafikk og så videre. Vi nærmer oss julehandel.

Fokuset ligger i hovedsak i Oslo, selv om hele landet er rødt, og at nærliggende byer til Oslo har et høyt antall pendlere, og en høy andel ikke-vestlige innvandrere. Vi vet i dag at innvandrerne står for største delen av smittespredningen.

Tiltakene som gjøres er merkelig nok slik at folk skal rammes på det mest personlige og mest kostbare. Det sosiale, men enda viktigere: helse, ikke bare somatisk, men også psykisk og mentalt. Jeg vet om leger som er veldig bekymret for alle som nå ikke får nødvendig helsehjelp.

Jeg opplever selv personlig problemer i forhold til et par diagnoser jeg har hvor jeg har blitt nektet behandling fra mars i år, og enda. Dette er bare bagateller i forhold til andres situasjoner, men belastende. En venninne måtte ta opp lån for livsnødvendig operasjon på privat klinikk fordi sykehuset kansellerte henne. Det er nå blitt etterslep på nødvendige operasjoner som vil ta mange år å stabilisere.

Folk får faktisk ikke den planlagte behandlingen på poliklinikker, og planlagte, livsnødvendige operasjoner blir som nevnt kansellert. Det opplyses om et kraftig fall i nye kreftdiagnoser. Det sier seg selv at kreft ikke har forsvunnet, men at folk ikke vet om de har fått kreft på grunn av at dette ikke blir tatt tak i og undersøkt, og deretter behandlet. For mange vil det være for sent når de omsider får klarhet i hva som feiler. Personlig vil jeg heller ha korona fremfor de fleste typer kreft. Hvis jeg måtte velge mellom én av to onder.

I tillegg som nevnt flere ganger kommer mentale helseproblemer som depresjon og angst. Isolasjon og ensomhet er veldig skadelig. Dette er noe som veldig mange mennesker ikke har opplevd, derfor klarer de ikke på noen måter å skjønne, føle empati for denne gruppen. De velger heller å sette skam-stempel på disse utsatte.

I det siste hører vi mer og mer om økt smitte. Vi er ikke flinke nok, vi bryr oss for lite, vi har for mye kontakt med nære og kjære, vi tar en liten fest på lørdagskveldene eller en hotellweekend alene i en annen by – det får vi beskjed om å skamme oss for.

Sannheten er at etnisk norske nordmenn flest har gjort en bra dugnad, og folk flest burde ikke skamme seg for disse tingene. Økningen i smitte er på grunn av økt omfang av testing – det blir for dumt å sammenligne med tall vi hadde i mars, april og mai hvor man ikke ble testet før en hadde tydelige symptomer!!

Sier seg selv at tallene er mye lavere når «ingen» testes, og mye høyere når «alle» testes!! Vi snakker jo om en pandemi og et virus!!

Det sier også seg selv at tiltakene regjeringen setter i verk får konsekvenser for folks helse og sinnstilstander. Hvorfor være med på dugnaden når vi likevel blir ødelagte, får livene våre helt destruert?!

Det er tydelig at det er andre måter å gjøre Norge tryggere på uten å ødelegge folks liv og helse totalt. Vi vet at selv om antall smittede «har gått opp», så har antall dødsfall hatt en fantastisk nedgang. Vi vet dette, det er ikke skjult! Det har ikke vært et eneste dødsfall i hovedstaden siden 13. juli og der bor det over 680.000 mennesker.

Jeg vet at helsearbeidere, sykehuspersonell og leger har begynt å reagere sterkt på regjeringens tiltak og mener de er for inngripende og helsemessig ødeleggende. Nader og Kari Eide har stått bak en demonstrasjon mot koronatiltak utenfor Stortinget nylig, de har varslet at det vil bli flere demonstrasjoner, og de forteller at flere helsearbeidere har fortalt at de gjerne skulle vært med på demonstrasjonene, men at de frykter for jobben sin.

Som helsearbeidere, sykehuspersonell, lege og så videre, så kan man nok ikke være med på slike demonstrasjoner – uansett hvor sterkt de har måttet ønsket det!

Men det er også høyt ansette, såkalte toppleger som faktisk også har stått fram som motstandere av regjeringens restriksjoner og tiltak. Blant annet Charlotte Haug som er lege og tidligere redaktør for «Den norske legeforening». Hun sitter i dag i styret for sykehuset Vestfold.

Denne dama har doktorgrad i immunologi og infeksjonssykdommer og forteller åpent om at hun sammen med rundt i hvertfall 30.000 leger og over 10.000 medisin-og helseforskere har signert oppropet «Great Barrington Declaration» hvor hovedønsket er at viruset skal spres fritt og befolkningen skal bygge flokkimmunitet, mens sårbare og eldre skjermes.

Sitat: «Vi må starte med dem som er avhengig av andre mennesker i hverdagen. Folk på institusjon og spesielt sykehjem. Vi vet veldig godt hva som øker risikoen og hva som får ned risikoen. Det trengs mer stabilt og trent personale. Og det må testes veldig hyppig for alle som skal inn på institusjonen».  – Doktor Charlotte Haug.

Spesielt mener disse samme fagfolkene som har signert «GBD» med enstemmig enighet at regjeringens restriksjoner går hardt utover andre helseproblemer og rammer de fattigste brutalt med færre arbeidsplasser og bedrifter som går konkurs. Og at dette er ekstremt ødeleggende og unødvendig!!

Noen tanker folkens??


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#korona #tiltak #restriksjoner #pandemi #corona #covid19 #virus #2020 #norge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg