Hvordan står det til med ytringsfriheten i dag?

«Hva i alle dager er det som skjer?»

Det var spørsmålet en venninne hadde stilt i sin status på Facebook når det eskalerte fullstendig på sosiale medier om Sylvi Listhaug og hennes utspill i å få til en diskusjon om å frata mistenkte terrorister med dobbelt statsborgerskap sitt norske pass.

Altså saken handlet om at hvis noen med dobbelt statsborgerskap mistenkes av PST for å true nasjonal sikkerhet, skal de før saken deres blir gjennomgått i rettsak, få fratatt sitt Norske pass. Et pass som vil gi store fordeler i et eventuelt planlagt attentat.

I Aftenposten kunne en lese:

«Selv i et åpent og fritt land som Norge kan bruk av ytringsfrihet være problematisk. Den kompakte majoritet er fortsatt sterk. Uvelkomne ytringer kan medføre stigmatisering, latterliggjøring og utfrysning. Trykking av Muhammed-tegninger kan føre til fordømmelse og trusler. Opptrer man som gammeltestamentlig profet og tordner mot Israel, får man haterklæringer i ansiktet og henges ut som antisemitt. Selv om den formelle ytringsfriheten er på plass, kan prisen for å bruke den føles for høy for mange. Ytringsfriheten er fortsatt problematisk, omstridt og utfordrende. Derfor må den også forklares, kjempes for og begrunnes. Ytringsfrihetskommisjonen ga sin begrunnelse for Grunnlovens §100 om at "Trykkefrihed bør finde Sted". Samfunnet trenger det, skriver de i sin rapport. Vi trenger et stort, åpent rom hvor debatten kan være videst mulig, og selv de mest ufyselige meninger bekjempes best gjennom åpen debatt.»

Sylvi Listhaug ble kneblet for sin bruk av ytringsfriheten. Hun ble drevet ut av sin maktposisjon med trussel om ett mistillitsforslag alle skjønner ikke handler om tillit eller ikke tillit, men om et maktspill. At Sylvi reddet partier folk ikke har stemt frem fra og kuppe makten, er bare hennes fortjeneste siden hun heller gikk av.

Og dette etter et forslag som i mine ører høres ut som – fornuft!

Altså forslaget ville ikke ha medført brudd på rettssikkerheten for oss vanlige mennesker. De som ville mistet det norske passet før domstol er ytterst få personer som av PST er vurdert som potensielle terrorister. Og hvorfor skal disse miste passet før saken deres er gjennomgått av en domstol? Fordi i tiden mens en rettsak pågår kan de allerede ha rukket å gjennomføre et attentat!

Hallo!

Dette sa altså AP nei til, og derfor setningen «AP mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonal sikkerhet». At Arbeiderpartiet skulle være tverr på dette, det synes ihvertfall jeg var spesielt. Særlig med tanke på at for noen år siden foreslo Arbeiderpartiet ved Hadja Tajik dette selv.

Men siden det denne gangen var Listhaug..

Arbeiderpartiet greide utrolig nok å snu det hele på hodet og uttalte at det må få straff å spre usannheter om et annet parti, da de mener Listhaug har beskyldt dem for ikke å ville beskytte landet.

I tillegg dro de det hele enda lenger og inn i en helt annen retning, der debatten nå plutselig handler om at selve utsagnet kan fremme hat og fremmed frykt. Og de vet så inderlig vel at de har tatt en setning ut av kontekst med viten og vilje, og med det dratt debatten inn i et landskap som ikke har noe med saken å gjøre overhodet.

Shame on you! Dette er ikke seriøs politikk.

Virkelig dramatisk ble det da Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre blandet Utøya inn i dette og dermed beskyldte Sylvi Listhaug for å være direkte ondskapsfull. Så ble det satt igang en blomsteraksjon der Sylvi Listhaug mottok et hav av blomster fra folk som støttet henne. Disse blomstene var fra oss, de samme menneskene som gikk i rosetog etter tragedien på Utøya. Bare at denne gangen ble vi, oss samme menneskene hengt ut som nazister og rasister fra politikere i Arbeiderpartiet og venstresiden.

Heksejakt!

Det heter visst å være modig og tøff om det å være ærlig i politikken i dag. Og så måtte altså Sylvi Listhaug trekke seg.

Hun ville beskytte meg og deg og landet vårt fra terrorisme. Hva som ble resultatet er skammelig og flaut å være vitne til.

Og vi som prøvde være medmennesker oppi alt dette ble hengt ut på det verste.

Sylvi Listhaugs neste post på facebook burde være:

«Arbeiderpartiet mener det er viktigere å være politisk korrekt enn å være ærlige medmennesker og snakke sant.»

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

Takk til Henriette Rojahn og Aftenposten.

#sylvilisthaug #terrorister #statsborgerskap #pst #nasjonalsikkerhet #attentat #terror #fremmedkrigere #aftenposten #grunnloven #ytringsfrihet #politikk #norskpolitikk #maktspill #mistillitsforslag #rettsikkerhet #domstol #rettsak #arbeiderpartiet #hadjatajik #ap #frp #fremskrittspartiet #debatt #hat #fremmedfrykt #jonasgahrstøre #gahrstøre #utøya #rosetog #blomsteraksjon #nazister #rasister #venstresiden #heksejskt #medmenneske #ærlighet #sannhet #norge

4 kommentarer
    1. Mente ikke å være anonym, men hadde kjørt CrapCleaner på systemet her, og da blir cookies borte 😉 PS! Har likt og delt, men det har du vel regnet ut allerede 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg